Završna konferencija

zkof2

Svečanost zatvaranja projekta „e4 corner@mefsb: entrepreneurship in engineering education initiative – key to better employability“ održana je 27. veljače 2015. godine u dvorani HGK Županijske komore u Slavonskom Brodu. Cilj svečanosti zatvaranja bio je predstaviti javnosti ostvarene ciljeve i rezultate projekta.
Pozdravne govore održali su predstavnici nositelja projekta sa Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, prodekan za nastavu prof.dr.sc. Željko Ivandić i voditelj projekta prof.dr.sc. Goran Šimunović.
Uslijedilo je detaljno izlaganje voditelja projekta prof.dr.sc. Gorana Šimunovića o realiziranim aktivnostima u okviru projekta i ostvarenim benefitima za studente i nezaposlene inženjere strojarstva. Još su jednom predstavljene sve održane radionice:
– Motivacijska radionica
– Poboljšanje vještina traženja posla, komunikacijskih i prezentacijskih vještina
– Poslovno planiranje
– Unapređenje informatičkih znanja i vještina
– Upravljanje projektima
– Poslovni engleski jezik
– Pilot projekt „Poduzetništvo u obrazovanju“
– Simulacija razgovora za posao.
Povodom zatvaranja projekta održano je stručno predavanje na temu značaja poduzetničkog obrazovanja za inženjere strojarstva nakon kojeg je uslijedila diskusija. Predavanje je održala prof.dr.sc. Sunčica Oberman Peterka s Ekonomskog fakulteta u Osijeku, a cjeline predavanje bile su sljedeće:
– Što je poduzetničko obrazovanje
– Zašto je značajno poduzetničko obrazovanje
– Uloga poduzetničkog obrazovanja u povećanju zapošljavanja
Voditelj projekta prof.dr.sc. Goran Šimunović na kraju je zahvalio članovima projektnog tima, članovima partnerskih institucija, članovima ELP-a, upravi Fakulteta i ponajviše studentima i nezaposlenim inženjerima strojarstva u nesebičnoj pomoći pri realizaciji projekta.